Historie Rust Food Bv1912 - 2015


1912 Oprichter van Drankenhandel Rust was Chris Rust, destijds ook café baas van café “Van ouds twee kruikjes” aan de Molslaan. Naast de graanhandel was hij ook afvuller van Paterkes Bier.

1939 André Rust neemt het bedrijf over van zijn vader en vestigt het al vrij snel in de Hopsteeg en start daar met het produceren van limonade siropen en mineraalwater.

histo1

1971 In dat jaar verhuist het bedrijf naar de Rotterdamseweg en werd ook groothandel Post overgenomen waarmee de omzet vergroot werd.

histo2

1976 Andre Rust jr neemt het bedrijf over van zijn vader en begon met uitbreiding van het pakket. Naast de drankenhandel werd ook de handel in food en non-food gestart.

1981Andre Rust jr helaas overleden en zette Toon Rust het bedrijf voort tot midden 1991. Hij zorgde ervoor dat het pakket verder werd uitgebreid met koel- en diepvries producten.

1991 Aad Rust werd directeur. Het bedrijf moest zich tevens gaan uitbreiden. Hij zorgde voor nieuwbouw van kantoor en magazijn, welke onderdelen in oktober 1992 feestelijk werden geopend door de burgemeester die symbolisch een paard en wagen met wijnvaten binnen liet rijden.

1998 Per december 1998 verhuist de drankendivisie naar Heineken Brouwerijen Haaglanden in Wateringen. Andre, Rick en Danielle Rust gaan verder met het totale Food/Non-food pakket onder de naam “Rust Food BV” .

fs

2000 In augustus verhuist Rust Food b.v. van de Rotterdamseweg 222 naar de Ampèreweg 8-10

2002 Is het jaar waarin Rust Food bv zich aansluit bij een landelijke inkoop organisatie genaamd Horeca Food Group.Dit houdt o.a. in dat we zijn gaan werken met private labels.(Frappant en Melange Dór)

agency-badge

2003 In september verhuizen wij van de Ampèreweg 8-10 naar de Ampèreweg 5.Deze verhuizing is noodzakelijk, omdat het huidige bedrijfspand te klein is geworden.Als het nieuwe bedrijfspand in gebruik genomen wordt wordt er tevens een feestje gegeven i.v.m. het 5 jarig bestaan van Rust Food bv. In 2003 wordt ook het assortiment uitgebreid met dranken.

2004 Rust Food bv gaat verse melk en toetjes verkopen.Hier wordt een speciale koelwagen voor aangeschaft.

2016 Rust Food BV heeft een vernieuwde website en gaat live!